Sezoensrally 2016 – Loix opent snel en pakt vijf uit vijf.

Sezoensrally 2016 – Loix opent snel en pakt vijf uit vijf.

Freddy Loix en Johan Gitsels met de Skoda Fabia R5 hebben op overtuigende manier de Sezoensrally gewonnen, dat is de vijfde wedstrijd van het Belgian Rally Championship. Net als de vier voorgaande wedstrijden was het Skoda duo ook nu weer een maat te groot voor de concurrentie.

De 40ste editie van de Sezoensrally, de vijfde manche van het BRC, werd zaterdagochtend al beslist in de openingsronde. Freddy Loix, als leider in het kampioenschap als eerste op de baan, opende met enkele kanontijden en de concurrentie kon de kloof niet meer dichten. Uiteindelijk bouwde Freddy Loix in zijn Skoda Fabia R5 zijn voorsprong uit tot 50″ op Kris Princen, nog maar eens tweede met de Peugeot 208 T16 R5.

“Normaal start ik altijd wat trager dan Kris, maar deze keer had ik me voorgenomen om er meteen voluit in te vliegen. In de eerste ronde had ik het voordeel van een propere baan, terwijl ik in de tweede lus geconfronteerd zou worden met het grind dat op de baan wordt gegooid door de Historics. Mijn plan klopte perfect, want we sloten de eerste lus af met 22″ voorsprong. Uiteindelijk werd het zelfs de makkelijkste zege van het seizoen, want we werden nooit bedreigd. Het voordeel is dat ik in Ieper voluit kan aanvallen, want zelfs een blanco score in de Westhoek zal nog geen drama zijn voor mijn titelkansen,” lachte Freddy Loix.

Voor de tweede plaats was er een felle strijd. Vincent Verschueren leek op weg naar een Skoda-dubbel, maar in de slotronde schoof Vincent van de baan, waardoor hij als 4de eindigde. “In de laatste bocht in Goolder moest ik uitwijken voor een putdeksel dat los was gekomen. Ik ging even van mijn lijn af en de wagen brak bruusk uit. We schoven achterwaarts van de baan. Aanvankelijk dacht ik dat het afgelopen was, maar na een minuutje konden we weer verder. Zonder dat foutje hadden we Princen verslagen, ondanks problemen met oververhitting van de motor in de tweede ronde,” aldus Verschueren, die toonde klaar te zijn voor Ieper.

Results:

  1. flag Freddy Loix – iconSkoda Fabia R5                            01:26:30.6
  2. flag Kris Princen – iconPeugeot 208 T16 R5                   + 50.8″
  3. flag Steven Wright – icon Ford Fiesta R5                         + 1:18.5″
  4. flag Vincent Verschueren –iconSkoda Fabia R5             + 1:29.4″
  5. flag Patrick Snijers – icon Ford Fiesta R5                         + 2:01.9″

No Comments

Post a Comment