ORC Canal Rally – Lefevere komt als winnaar uit spannende strijd.

ORC Canal Rally – Lefevere komt als winnaar uit spannende strijd.

Na een halfjaar niet gereden te hebben won Andy Lefevere de ORC Canal Rally in Oostrozebeke. Hij kreeg echter de overwinning niet in handen geschoven. Er was een mooie strijd met grote namen en auto’s

“Veel tijd om opnieuw te wennen aan de wagen had ik niet, want vanaf de allereerste meter werd er heel hard gereden. De concurrentie was wakker en ik moest de ganse wedstrijd alles geven” zei Andy Lefevere. Toch wist Lefevere een scratchtijd te klokken op de eerste proef. Echter zou Kurt Braekevelt, die zijn debuut maakte in een vierwielaangedreven auto en in een WRC, de tweede proef winnen. Toch wist Lefevere de derde proef dan te pakken waardoor hij een voorsprong kweekte op Kurt Braekevelt van 2.2 seconden. Melissa Debackre maakte ook haar debuut in een nieuwe auto, een Skoda Fabia R5. Debackre positioneerde zich op een derde plek, voor Steve Bécaert. Bécaert, die normaal gesprokken in een Mitsubishi Lancer EVO X rijdt, debuteerde deze wedstrijd ook met een auto. De gehuurde Citroën DS3 R5 van J-Motorsport.

Tijdens de laatste twee boucles zou het nog erg spannend gaan worden tussen Lefevere en Debackre. Vooral nadat Debackre na de voorlaatste proef het verschil wist te verkleinen naar slechts 1.9 seconden. Op de laatste proef moest ze echter toch nog twee seconden toegeven, waardoor Lefevere mocht zegevieren maar Debackre desondanks tevreden mocht zijn met haar tweede positie.

“Toen het begon te regenen dacht ik even dat ik een leegloper had en liet enkele seconden liggen. Maar sowieso ben ik wel onder de indruk van de prestatie van Melissa, een heel sterk debuut! Van start tot finish hebben we gestreden voor iedere seconde. Het is altijd leuk om zo te kunnen winnen…”

Voor de Nederlanders was het Hans Weijs Junior die een mooie zesde plek wist te behalen met zijn altijd spectaculaire en zeer snelle BMW 130I.

Results:

  1. flag Andy Lefevere –iconMitsubishi Lancer EVO X R4                                45:27.4
  2. flag Melissa Debackere –iconSkoda Fabia R5                                              + 3.9″
  3. flag Steve Bécaert –iconCitroën DS3 R5                                                       + 35.6″
  4. flag Kurt Braekevelt –iconSkoda Fabia  WRC                                               + 48.5″
  5. flag Paul Lietaer –iconSubaru Legacy RS                                                      + 1:15.9″

No Comments

Post a Comment